I mitten av augusti i år kom Marie Werner till Antenn efter att ha sagt upp sig från Coop. Hon hade tre månaders betald ledighet bakom sig där hon funderat en hel del på vad hon ville göra.

När hon första gången träffade sin coach, Eva Burman, var en sak säker. Hon ville inte fortsätta inom sitt gamla yrke, främst på grund av arbetstiderna. Eva stöttade Marie i hennes beslut och tillsammans enades de om att hon faktiskt kunde söka olika typer av jobb.

Bara några veckor senare hade Antenn ett Öppet hus med ett tiotal företag inbjudna. Eva peppade Marie att träffa en rekryterare från Manpower som var på plats. Hon gick därifrån med ytterligare en intervju inbokad. Den intervjun föll också väl ut och Marie blev kallad direkt till företaget.

På väg till företaget passade Marie på att gå in på ICA-butiken vid Kungsholmstorg. Hon såg ägaren och följde sin intuition vilket resulterade i att hon blev uppbokad på att provjobba några dagar senare. Från att ha varit arbetslös fick nu Marie ringa upp det andra företaget hon egentligen skulle på intervju hos och berätta vad som hänt. Provjobbet gick bra och idag arbetar Marie på ICA och stortrivs.

När jag frågar henne om hur hon upplevde sin tid på Antenn lyser hon upp.
- Först förstod jag inte riktigt poängen med en coach. Men det förändrades snabbt.
Hon berättar om hur hennes coach Eva, bland annat hjälpte henne att förstå och hantera stress bättre. Men det handlade också om att få se en bild av sig själv som är svår att komma åt på egen hand.

- Jag kom fram till att jag ju var ganska duktig.
Marie fick ett bättre självförtroende och mer tillit till sig själv. Till de som är skeptiska till coachning har hon bara en sak att säga. - Var har du att förlora?

Hon upplevde själv att coachningen var anpassad till henne som person. Att Eva verkligen lyssnade till hur hennes verklighet såg ut. Hon var mån om Marie och den känslan delade hon med andra deltagare som gick i programmet samtidigt. - Man kände sig trygg och väl omhändertagen.

Idag trivs Marie jättebra! Hon har stora planer framåt, har fått mer energi och tycker att allt är roligare.

- Allt känns perfekt! Jag inser verkligen hur viktigt det är att man trivs med jobbet. Om det faktum att jag är tillbaka i samma typ av jobb säger jag bara att man aldrig ska säga aldrig. Det beror på var man är i livet. Och man vet aldrig vad som kommer fram ur en coachning.