När Madeleine Bergqvist hade varit arbetslös i nästan 9 månader, sökt jobb via annons, kontaktnät, dörrknackning och praktik, kände hon att hon provat allt.

Självförtroendet började svikta och Madeleine insåg att hon behövde göra något för att komma loss. Hon bad därför sin handläggare på Arbetsförmedlingen i Jönköping om att få börja ett jobbcoachningsprogram.

- Till en början tyckte inte min handläggare att jag var i behov av det. Jag hade ju bra ansökningshandlingar. Men jag stod på mig och fick tillsist ett ja.

Madeleine fick välja mellan ett antal omställningsföretag där hon fann Antenn som mest seriösa och erfarna. När hon gjort sitt val kontaktade Marie Ekström, jobbcoach på Antenn, henne och bokade in ett första möte.

- Det kändes rätt direkt. Jag hade inte så mycket kunskap om vad jobbcoachningen skulle innebära och hade läst en hel del negativt om det i tidningarna men Antenn motbevisade skriverierna direkt. Antenns coacher är varma, seriösa och duktiga på att läsa av människor. Efter att ha träffat mig ett par gånger kunde Marie spegla min person riktigt träffsäkert. Det kändes tryggt och personligt att hon förstod mig och
hur jag fungerar.

Madeleine är glad för att hon fick gå programmet och träffa andra i samma situation.

- Vi deltagare inspirerade och stöttade verkligen varandra. Att träffa dem, i kombination med min coach Marie som verkligen trodde på mig och min kompetens, gav mig självförtroendet tillbaka.

Coachningen gav resultat, efter sina tre månader i program fick Madeleine ett jobb som Administratör på Länsförsäkringar i Jönköping.

- Jag fick jobbet helt på egen hand via en annons. Marie och coacherna på Antenn gav mig kraften att fortsätta söka jobb och coachade mig att göra en bra anställningsintervju. Jag är så nöjd med det stöd som jag fått från Antenn och med mitt nya jobb, allt känns verkligen helt rätt!