Att kunna tänka nytt och utanför det trygga liv man lever är inte enkelt. Vi på Antenn stöttar människor till nytt arbete och en del historier är faktiskt av de lite ovanligare slaget. Här kan vi dela med oss av ett riktigt lyckligt slut.

Deltagare var en kvinna, 60+, som hade jobbat som administratör och i livsmedelsproduktion under ganska många år, hela hennes arbetslivserfarenhet kom från den branschen.

Hon sökte några jobb inom livsmedel och handel men utan att få något napp. Förslagen på jobb att söka som kom från Arbetsförmedlingen kändes inte helt rätt och hon var nära att helt tappa sugen. Efter några träffar med vår coach så stod det klart att det måste finnas något som matchar hennes glada och trevliga personlighet bättre än bara livsmedelsindustrin.

Hon sökte bland annat jobb i receptioner eftersom hon vill träffa människor. Men vår coach och hennes gamla kollegor tyckte att hon verkligen behövde vara ute bland folk och sprida sin glädje!

En dag dök den gamla vanliga annonsen upp om att Gröna Lund söker sommarpersonal. Vår coach lyfte den med deltagaren och föreslog lite på vinst och förslut att hon skulle söka. Deltagaren tyckte att det var en kanonidé och tillsammans arbetade de fram en bra ansökan som skickades in. Efter en kortare tid fick vår deltagare inbjudan till intervju! Först var det en telefonintervju och sedan blev hon kallad till en audition!

Det handlade verkligen om en allt annat än vanlig intervju. Var och en skulle ha med ett foto på en person som man skulle vilja ha till kollega, gå in på Gröna Lund och ställa sig vid den plats som personen på fotot skulle kunna jobba vid. Sedan gällde det att sälja in, berätta, varför personen på fotot skulle ha jobbet…

Den stora frågan från deltagaren var förstås; vem? Motfrågan från vår coach var given; vem hade du själv tänkt på att ta? Vår deltagare hade mycket riktig tänkt. Hon hade tänkt på en kär och nära släkting och så berättade hon varför. Ja, och så berättade hon om hur han var och det var ju en ganska klockren beskrivning av hur hon själv var som person. Hon tog fotot på sin nära släkting och sålde därmed in sig själv och fick jobbet!

Vår coach berättar

– När Gröna Lund hade öppet sin sista dag för sommaren var jag där med familjen och kollade givetvis efter min deltagare. Som på beställning dök hon upp precis innanför portarna och blev jätteglad att se mig och jag henne! Hon berättade att det hade varit en helt fantastisk sommar för hennes del, det här vad det bästa hon gjort! Under sommaren hade man även haft en tävling där man utser de 20 främsta av de 1400 medarbetar som företaget har. Min deltagare hade blivit en av vinnarna och fått en resa! Hon har också blivit lovad jobb nästa sommar men hon sa ”Här kommer jag att jobba så länge benen bär mig, de får bära ut mig!”