Björn Vestvi hade under tre år sökt jobb. Som 58-årig arbetssökande visste han att det skulle bli tufft, men efter att ha varit i kontakt med Antenn i endast en månad fick han chansen hos en ny arbetsgivare. Orsaken till framgången var viljan att kämpa, tilltron till sina kunskaper och ett glatt humör.

Plötsligt blev Björn Vestvi, då arbetsledare och platschef, och 14 av hans arbetskamrater arbetslösa. Företaget som han jobbade på hade tappat all ånga efter ett avslutat projekt.

– Ett uppehåll i produktionen blev till ett avslut. Jag var chockad, men jag gick direkt vidare till Arbetsförmedlingen och började söka jobb. Jag har aldrig kunnat vara passiv, jag tvekade inte en sekund. Det drivet har alltid funnits i mig, viljan att kämpa. Många sa att det skulle bli svårt att få jobb i min ålder, men vad är poängen att lyssna på det, frågar sig Björn retoriskt.

Som arbetssökande 58-åring mötte han dock en ganska tydlig uppförsbacke, men Björn såg möjligheter, inte hinder.

– Jag har mött många som har gett upp, även unga människor. Du måste fortsätta hoppas och kämpa på. Jag började studera på yrkesakademin till byggnadsingenjör för att få min kompetens vidimerad på papper. Även på utbildningen mötte jag människor som hade en annan inställning än jag själv. Många verkade tro att de skulle få kunskapen serverad på fat, men du måste plugga och ligga i. Ingenting kommer gratis.

Under tre år skickade Björn ut sina meriter och ansökningar till olika potentiella arbetsgivare. Han blev hela tiden kallad på intervju, men det klickade inte.

– Mina arbetserfarenheter talade för sig själva. Jag blev kallad på intervju hela tiden, men det ledde inte vidare till något. Jag fortsatte utbilda mig, fortsatte hålla igång och höll humöret uppe. Jag hade svackor som alla andra, men jag tog mig ur dem. Du får aldrig tro att det är omöjligt, då är det kört innan loppet ens har börjat.  Och kom ihåg att visa tacksamhet mot de som hjälper dig under de svåra perioderna, uppskatta de som gör det möjligt att fortsätta.

Till slut hamnade Björn rätt och karriären tog fart igen, precis som han hade hoppats.
– Jag har alltid velat syssla med ledarskap och har genom åren fått höra att jag är en bra ledare. Efter många år som "röris" kände jag mig fysiskt trött. Jag ville slita med huvudet, inte med kroppen. Jag har fått chansen chansen att bli projektledare på ett företag som arbetar med att optimera driften i fastigheter. Där ska jag leda gubbarna, vilket jag ser fram emot enormt mycket. Jag är verkligen där jag vill vara.

Även om erfarenheten av Antenn (lyckligtvis) blev kort, imponerades Björn av de tjänster som Antenn kan erbjuda.

– Jag deltog i fantastiskt bra seminarier om intervjuteknik och om karriärnätverket LinkedIn samt kompetenskartläggning. Dessutom fick jag snabbt nya kontakter och kände att det skulle leda vidare till bra saker. Jag hoppas att jag kan inspirera andra i samma situation som jag var. Det finns hopp, tro aldrig något annat.