Publicerat: 2014-04-03

Nicklas Gustavsson är en av veteranerna på Antenn. Nu lämnar han jobbet som kundansvarig hos oss för nytt arbete som ombudsman på IF Metall avdelning Västbo-Östbo.

Vad kommer du att kunna förmedla om omställning till dina nya kollegor?
- Jag kommer kunna ge djupare insikt om hur vi arbetar med deltagarna. Hur mycket tid vi faktiskt lägger ned på att de som har det allra svårast också ska lyckas på arbetsmarknaden, säger Nicklas Gustavsson.

Han berättar att det krävs oerhört mycket tid och engagemang från våra coacher för att de ska nå framgång. Det kan handla om allt från CV-skrivande och jobbfinneri, till samtal med Kronofogden och Arbetsförmedlingen för att reda ut problem som hindrar deltagaren att söka jobb.

- Listan kan göras lång på saker som måste till. Jag tror att det är lätt att se de enkla fallen där folk får jobb direkt och så tror man att det alltid är lätt. Så är det inte. Här ser jag att Antenns värderingar är en fundamental del i vårt arbete. Vi ser varje människa utifrån sin speciella situation, förklarar Nicklas. (Antenns värdeord: lyhörd, engagerad och lösningsorienterad.)

Nicklas Gustavsson började på Antenn i augusti 2006. Då hade han 10 år av fackligt arbete som förtroendevald inom IF Metall bakom sig. Nicklas började som coach och blev certifierad coach 2009. Under en period så arbetade han parallellt med coachning och som kundansvarig för att på senare år helt ägna sig åt rollen som kundansvarig. Samspelet är oerhört viktigt mellan de båda rollerna för att säkra att både uppdragsgivare och deltagare får ta del av värdet i Antenns insatser. Kommunikationen mellan kundansvarig och coach bygger framtidens relationer.

- Det är naturligtvis oerhört viktigt. Jag skulle aldrig kunna komma tillbaka till en kund om vi inte tillsammans gjort ett bra jobb. Alla gör idag ett fantastiskt bra arbete och vi gör skillnad för människor!

Nu ser Niklas fram emot sitt nya jobb och han börjar redan den 1 april.

- Det ska bli roligt. Jobbet kommer till viss del att handla om samma sak – att hjälpa människor, sluta överenskommelser, bidra till utveckling och organisera, säger han.

På Antenn har Nicklas varit en uppskattad kollega och vi kan bara gratulera IF Metall till anställningen. Vi önskar Nicklas stort lycka till i sin nya roll!