Publicerat: 2014-02-27

Antenn samarbetar med en organisation som heter MyDreamNow. De jobbar med ungdomar i högstadieskolor runt om i landet. Projektet går ut på att ungdomarna ska lära sig att våga drömma om framtiden. MyDreamNow tar hjälp och inspiration av representanter från näringslivet som berättar om vad de arbetar med, vad de utbildat sig till, hur de har hamnat där de är idag och hur slumpen kan leda en framåt. Tanken är att inblicken i näringslivet ska bidra till att ungdomarna får en bättre förståelse för att deras skolgång fyller ett högre syfte än de flesta tror när de är 14-15 år. Förhoppningsvis skall dessa möten med arbetslivet även få dem mer studiemotiverade.

I februari hade vi på Antenn i Stockholm en niondeklass på besök från Grimstaskolan i Vällingby. Två coacher höll en kortare föreläsning om Proffice och Antenn. Sedan berättade vi om våra första jobb, hur vi har hamnat där vi är idag och framförallt tryckte vi på vikten av att våga prova sig fram och att fullfölja gymnasiet.

En del av de uppdrag Antenn utför har till syfte att stötta och ge råd till unga som snart ska ut på arbetsmarknaden. Därför är det riktigt roligt att vi kan samarbeta med en organisation som MyDreamNow.