Tips ”Att sticka ut” i det digitala flödet kan förstås vara svårt, men ännu svårare blir det om du inte vet hur rekryterarnas sökningar funkar. Och det verkar som om ”every word matters”. Här är orden du inte ska använda på din LinkedIn-profil.

Är din plan att LinkedIn ska bli din väg till nästa jobb, då finns det ett par saker du bör tänka på. Givetvis bör din profil vara både välformulerad och väluppdaterad, men det finns också faktorer som gör att du garanterat drunknar i rekryterarens sökflöde. Exakt vilka ord du använder har stor betydelse. Nu går det sociala nätverket själva ut och höjer ett varningens finger kring användandet av floskler och på tok för breda personbeskrivningar.

Förutom att du kan framstå som en intetsägande generalist kan orden i din personbeskrivning även avgöra om du dyker upp i sökningarna eller inte.

– Att ha en uppdaterad LinkedIn-profil kan vara avgörande när du söker jobb. Men ord som många använder och är populära kan göra dig mindre sökbar. Försök istället att ge tydliga exempel – vad har du åstadkommit när du har varit driven eller hur har du löst ett problem genom att vara kreativ, säger Darain Faraz, kommunikationschef på LinkedIn, i ett pressmeddelande.

Här är orden som alla använder (och som du helst bör undvika) på LinkedIn

  1. Driven
  2. Kreativ
  3. Passionerad
  4. Strategisk
  5. Betydande erfarenhet
  6. Ansvarsfull
  7. Expert
  8. Motiverad
  9. Analytisk
  10. Bred erfarenhet