Kunskap Du har hittat din drömtjänst. Nu gäller det att snitsla ut banan; första steget är att lyckas sticka ut bland alla hugade konkurrenter. Här får du rekryterarens bästa tips.

Proffice-rekryteraren Jenny Lins synar hundratals cv:n varje vecka och förklarar att det viktigaste när det gäller att inte drunkna i kandidathavet är att du bör göra din research.

– Vi utgår från arbetsgivarens kravprofil för den specifika tjänsten när vi trålar databasen. Det gäller därför att du är påläst om företaget, branschen och den tjänst du är ute efter.

Hur går du konkret till väga?
– Vi tar ut nyckelord i profilen och söker i olika databaser. Vi använder vår egen databas där vi har över 300 000 kandidater samt databaser som Linkedin, Monster och CareerBuilder med flera.

Hur bör jag som kandidat tänka kring nyckelord?
– Säg att du jobbar inom HR och är ute efter en specifik tjänst. Är det kanske arbetsrätt som är viktigt? Då är det ett nyckelord. Krävs det kanske förhandlingsvana? Där har du ett till. Tänk efter vilka kompetenser du har och som kan tänkas överlappa de i kravprofilen. Kanske känner du någon som har den typ av tjänst du är ute efter, fråga vilka kompetenser och erfarenheter de har i ryggsäcken och se hur de matchar dina egna. Oavsett vilka nyckelord du landar i är det allra viktigaste att de stämmer överens med vad du faktiskt kan. Förskönar du ditt cv så att det inte stämmer med verkligheten kommer vi att märka det och då kommer du med stor sannolikhet inte vidare i processen.

Det finns ingen quick-fix som alltid funkar?
– Nej, det finns inga genvägar. Du måste ha den kompetens och gjort de saker som krävs för tjänsten. Men du ökar dina chanser markant genom att ha ett cv som är välstrukturerat, lättläst och tydligt. Skriv cv och personligt brev specifikt för tjänsten och beskriv vad du kan göra men också vad du vill göra. 

Finns det några klassiska do´s and dont´s?
– Det är inte ovanligt att folk tar med saker som är irrelevanta för tjänsten eller skriver för mycket om sitt privatliv. Ett bra tips är också att vara konkret och pedagogisk när det gäller att beskriva dina erfarenheter och tidigare arbetsuppgifter, tänk på att rekryteraren inte nödvändigtvis har samma djupa kännedom om branschen som du. Tänk också på att vara noga med datum och skriva ditt cv i omvänd kronologisk ordning (senaste först), så att rekryteraren lätt kan följa din karriärtidslinje.