Inspiration Känns ditt CV tunt på grund av att du inte har hunnit skaffa dig tillräckligt med arbetslivserfarenhet än? Glöm inte bort att även dina intressen bidrar med erfarenheter som efterfrågas på arbetsmarknaden.

3,5 miljoner människor är medlemmar i någon av Sveriges idrottsföreningar. Av dessa är cirka 640 000 personer ledare. Ändå är det är kanske inte alla som tänker på att ditt ideella engagemang faktiskt kan vara tungan på vågen när du söker jobb.

Riksidrottsförbundet genomförde för några år sedan en undersökning som visade att det är en bra merit att ha varit idrottsledare när man söker jobb. Det ger en skjuts in i arbetslivet enligt de tillfrågade personalcheferna i undersökningen. Speciellt vid rekrytering av unga personer, som ännu inte hunnit skaffa sig någon längre meritlista, kan ledarskapsmeriter fungera om ett sätt för en sökande att skilja ut sig från mängden, visade studien.

Resonemanget vidimeras även av Christian Walén som är organisationspsykolog och jobbar med urval.

– Många arbeten domineras av uppgifter som du kanske inte förväntade dig, exempelvis ställer många yrken höga krav på sociala interaktion, att du kan jobba i team etcetera. Detta är någonting som är lättare att lära sig i praktiken än i skolbänken. Dina hobbys och intressen är bra sätt att visa kompetens som är svår att beskriva i en CV, säger han. 

En som har använt sina idrottsmeriter i jobbsökarsammanhang är Madeleine Vall, professionell thaiboxare.

– Jag sysslar med en sport som folk är intresserade av och tycker är spännande. Då blir det naturligt att det är en stor del av min person även när jag söker jobb utanför idrotten. För att lyckas med ett intresse behövs målmedvetenhet och driv och de egenskaperna är förstås intressanta för arbetsgivare. Om jag brinner för ett jobb använder jag samma teknik och taktik för att lyckas som jag gör som thaiboxare.

Utanför thaiboxningen har Madeleine bland annat arbetat på behandlingshem och som journalist.

– Journalistiken är ganska nära fightingen, det är tydliga deadlines och det handlar om prestation. Jag är orolig varje gång jag ska lämna in en text att den inte är bra. När jag väl skickar iväg den är det lättnad och en kick som påminner om att avgöra en match.

Trots att Madeleine är medveten om att hennes idrottsmeriter väger in positivt när hon söker jobb är det inte något som hon själv lyfter fram i samtal med rekryterare.

– Jag är först och främst ”Madde” och sedan thaiboxare. När samtalet med rekryterare kommer in på min thaiboxning tenderar det att bara handla om det. För mig är det skönt att kliva ur den rollen ibland, även om jag förstår att det är en positiv konkurrensfaktor för mig när jag söker jobb.