Tips Småbarnsföräldrar har inget att förlora i jobbjakten. Tvärt om, anser Madeleine Jonsson, kandidatansvarig för rekryteringen på Proffice: "Visa att du är mer laddad än de andra som söker jobbet nu när du har varit föräldraledig och är peppad på att komma ut i arbetslivet", säger hon till Avesta Tidning.

Madeleine Jonsson ser bara fördelar med föräldraledighet. Det kan boosta karriären, menar hon, och uppmanar föräldralediga mammor och pappor att inte hemlighålla uppgiften i cv:t.

"Det är ju ingenting konstigt att ha barn när man söker jobb. Om man ser det som ett problem, sätter man sig själv på pottkanten", säger Madeleine Jonsson i artikeln och tipsar småbarnsföräldrar att skriva mer utförligt om föräldraledigheten i det personliga brevet, exempelvis att barnet/barnen stärkt din stresstålighet ytterligare.

Proffices rekryteringsproffs har fler tips i Avesta Tidning till dig som fått en bebis och nu längtar efter att få komma ut i arbetslivet igen:

Anteckna alla olika jobb du sökt på ett papper som du alltid har på dig. Rätt som det är, mitt i blöjbytet, kanske någon rekryterare ringer. Då är det bra om du har koll på vilka specifika tjänster du anmält intresse för, var företagen ligger och hur de fungerar - var påläst, är Madeleine Jonssons råd.

"Skriv gärna ut annonsen så verkar du extra på hugget när du har koll på precis vad som efterfrågas", säger hon och rekommenderar dig att även senare vid intervjun berätta om familjen och barnen, utan att bli långrandig.

Kolla vad som gäller på arbetsplatsen, var rak och tydlig med arbetstider. Flexibilitet gör att du, om det behövs ibland, kan gå tidigare för att hämta på dagis.

Undvik däremot att prata om vab på intervjun, förklarar Madeleine Jonsson i Avesta Tidning. Hennes rekommendation är kort och gott att bilda dig en uppfattning om chefen, arbetsplatsen och jobbet - om känslan är rätt har du kanske rott i land drömjobbet.