Tips Känns jobbvardagen lika grå och trist som februarimörket? Här är 5 fiffiga tips för hur ni kan boosta stämningen på jobbet.

Lunchlöpet

Alldeles säkert finns det någon på jobbet som är en löpfantast. Bestäm en tid och dag då de som är sugna varje vecka samlas i repan för en gemensam joggingrunda. På en halvtimme förbränner ni nästan 400 kalorier, får frisk luft och mjukar upp kontorsstela leder. De resterande 30 minuterna av lunchen ägnar ni åt att bonda över hur jobbig den där sista backen var, och sätta i er matlådan med god aptit. (Japp, träning gör under för förbränningen). En garanti för en piggare arbetsdag!

Baka, baka liten kaka

Alla vet ju att få saker har en så positiv effekt på sönderjobbade kollegor som go´fika. Vänta till tre, halv fyra-snåret när den klassiska eftermiddagsdippen sätter in – då langar du upp super-de-lux-brownien! Varför inte starta en tradition? Sätt upp ett rullande schema med alla som känner sig hugade. Det behöver inte vara du som står för snasket varje gång, men alla kommer minnas att det var du som var pionjären.

Filmkväll

Projektorer kan användas till mer än Powerpoint-presentationer. Tänk bio! Ladda med en schysst rulle, annonsera ut händelsen med en kul affisch och bunkra upp med popcorn så har du en given succé. Undvik förutsägbara blockbusters – och ni kommer att ha något att snacka om i flera dagar – ja kanske veckor framöver.

Teambuilding 2.0

Glöm standard-teambuilding med klossar och fallövningar, tänk utanför boxen! Vad behöver ni och vad skulle uppskattas? Stressar ni mycket på jobbet? Bjud in en mindfulnesscoach! Trist stämning bland kollegorna? Bjud in en amatör-ståuppare! Har ni stillasittande jobb? Varför inte bjuda in ett par dansinstruktörer – och kör en prova på-kurs? Använd dina nätverk och kontakter för att utvärdera möjligheterna – och låt fantasin flöda!

Fredagsknytis

Ta en paus från matlådan och duka upp till en lunchfest som alla kan bidra till. Tacos, meze och annan lyxig plockmat är gott och smidigt – och relativt billigt! Ni behöver ju bara stå för en komponent var. På ett kick har lunchen blivit en social happening som alla kan planera tillsammans och se fram emot.