Kunskap Vem får vara ledig och när? Hur mycket ersättning har jag rätt till? Den mysigaste tiden med ungarna kan lätt förvandlas till en byråkratisk långbänk. Dagens Möjligheter guidar dig i regeldjungeln.

När måste jag senast meddela min arbetsgivare att jag vill vara ledig?

Om du meddelar din arbetsgivare minst två månader innan du ska vara föräldraledig så måste arbetsgivaren godkänna din föräldraledighet. På en del arbetsplatser finns det kollektivavtal som gör att du ska anmäla tidigare eller senare. Fråga din arbetsgivare om du vill veta vad som gäller för dig!

När måste jag ansöka om föräldrapenning?

Innan du kan ansöka om föräldrapenning ska du anmäla att du tänker vara föräldraledig. Du kan anmäla när du vill men senast samma dag som du vill ha ersättning för.

Hur mycket pengar får jag?

Tumregeln är att du får knappa 80 procent av din inkomst om du tar ut föräldrapenning sju dagar i veckan, men maximalt 944 kronor per dag, vilket motsvarar 28 320 kronor i månaden. 

Hur många dagar har jag rätt till?

Föräldrapenning betalas ut i 480 dagar (cirka 16 månader) för ett barn. I 390 dagar grundas ersättningen på den inkomst man har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna är ersättningen 180 kronor per dag (dagar på lägstanivå). De första 180 dagarna som tas ut för barnet måste vara dagar på sjukpenningnivå. Om ni är två föräldrar är det ert gemensamma uttag av dagar på sjukpenningnivå för barnet som räknas. När ni har tagit ut 180 dagar på sjukpenningnivå kan ni börja ta ut dagar på lägstanivå också.

Vad då ”sjukpenningsnivå”?

Om du har arbetat minst 240 dagar i följd före den beräknade förlossningen baseras din föräldrapenning på din inkomst. Detta kallas ”föräldrapenning på sjukpenningnivå”. För att få det måste du ha haft en inkomst över 180 kronor per dag i minst 240 dagar i följd före den beräknade förlossningen. Du behöver inte ha arbetat på samma arbetsplats eller ha haft samma inkomst hela tiden, det är antalet dagar med inkomst som är det viktiga!

Jämställdhetsbonus!

Om ni delar på föräldraledigheten får ni mer pengar i plånboken! Jämställdhetsbonusen börjar räknas när den förälder som varit föräldraledig kortast tid har tagit ut föräldrapenning i 60 dagar. För varje dag därefter som den föräldern tar ut föräldrapenning får ni 50 kronor var, som betalas ut några dagar efter föräldrapenningen. Jämställdhetsbonusen är skattefri och betalas ut automatiskt, ni behöver alltså inte ansöka om den. Maxbeloppet är 13 500 kronor per år (18 000 kronor om ni har tvillingar). Observera att bonusen inte gäller dubbeldagar eller dagar på lägstanivå!

Vad gäller om jag jobbat deltid eller varit arbetslös innan barnet föds?

Om du har arbetat kortare tid än de 240 dagarna i följd innan barnets föds får du 225 kronor per dag på sjukpenningnivå under de första 180 dagarna som tas ut för barnet. Det motsvarar cirka 6 750 kronor i månaden. Efter att du, den andra föräldern eller ni tillsammans har tagit 180 föräldrapenningdagar får du föräldrapenning som är baserad på din inkomst, men lägst 225 kronor per dag på sjukpenningnivå.

Vad händer med min pension?

När du arbetar sätter arbetsgivaren in pengar till din avtalspension, men inte när du får föräldrapenning. Om du är privat- och kooperativanställd kan AFA Försäkring kan ta över arbetsgivarens inbetalning till din avtalspension. Är du osäker vad som gäller dig? Dubbelkolla med arbetsgivare och Försäkringskassan!

Andra regler för barn födda efter 1 januari 2014

Föräldrapenning kan tas ut till och med den dag då ditt barn avslutat första året i grundskolan. Om ditt barn fyller åtta år efter skolavslutningen kan du ta ut föräldrapenning till och med den dagen barnet fyller åtta år. Om barnet dock är fött den 1 januari 2014 eller senare kan du ta ut föräldrapenning till och med den dag barnet fyller tolv år eller när barnet slutar i årskurs fem. Notera dock att efter att barnet har fyllt 4 år, kan ni bara spara 96 dagar sammanlagt.

Har min sambo rätt till föräldrapenning?

Om du och din sambo har eller har haft andra gemensamma barn så har även din sambo rätt till föräldrapenning för dina barn. Detta gäller även för personer som du är eller har varit gift med, detsamma gäller om ni varit eller är registrerade partners.