Tips Vill du leda ett arbetslag? Upp ur soffan och gör några armhävningar! Här är fyra bra anledningar till att en hälsosam och vältränad chef har större chanser att lyckas i arbetslivet.

Att träning är bra för både hälsa och karriär är knappast något nytt. Du blir piggare, gladare och orkar mer. Faktum är att de gynnsamma effekterna når ända upp i chefslägret. Tidningen Forbes har listat fyra anledningar till att vältränade chefer oftare är bättre ledare än soffpotatisarna:

1. Du blir mer disciplinerad

För att lyckas med din träning krävs det en god portion disciplin. Eftersom inga tillstånd existerar i vakuum (ditt privatliv påverkar ditt arbetsliv – och vice versa) överför de vältränade ledargestalterna automatiskt en del av den där disciplinen till kontoret. Det får dem att bli mer motiverade att prestera och ger dem en hälsosam dos av tävlingsinriktat tänkande.

2. Du får bättre självförtroende

Ingen vill bossas runt av en syltrygg – om denne ens har mod att dela ut tydliga direktiv, det vill säga. Hälsosamma människor är lyckligare än de som går runt med krämpor. En lycklig ledare är en förutsättning för att få alla att dra åt samma håll.

3. Du får ett starkare psyke

Det krävs en god portion mental uthållighet för att tackla alla utmaningar som medföljer ett ledarskap. När du tränar bättrar du på viljestyrkan avsevärt och ökar viljan att lyckas med det du företar dig. Sådant smittar av sig, vet du!

4. Du blir bättre på att sätta upp mål

Att göra ett träningsschema har flera likheter med att sätta upp lång- och kortsiktiga mål för arbetslaget. Vad kan du göra i dag? Hur ser det ut om en månad om du fortsätter i samma takt?