Inspiration Branscherfarenhet. Överallt i platsannonserna syns kravet. Men är det egentligen nödvändigt? Rekryteringsspecialisten Thomas Bylund förklarar när den är ett måste – och när den är mer ”for show”.

Man brukar säga att ”jobbet lär du dig på jobbet”. Och nog ligger det något i det. De flesta som bytt jobb kan nog vittna om att arbetssätten kan skilja sig ordentligt åt – även om du är kvar i samma bransch. Rekryteringsspecialisten Thomas Bylund på Proffice, menar dock att det finns goda skäl till att arbetsgivare lägger till just ”branscherfarenhet” som ett viktigt nyckelord i jobbannonserna.

– Det handlar om resurser. Har du branscherfarenhet betyder det allt som oftast att du snabbare kommer in i arbetsuppgifterna och att du snabbare kan börja producera. Dessutom måste arbetsgivaren inte lägga lika mycket tid och pengar på att skola in dig.

Inte minst är det också ofta en fråga om legitimitet, menar han.

– Att ha erfarenhet sedan tidigare skapar ju per automatik förtroende både bland kollegor och eventuella kunder och brukare. Om jag driver företag tar jag ju exempelvis ogärna en oerfaren 25-åring, managementkonsult på sitt första uppdrag, som ska genomdriva en omorganisation av mitt företag. Då väljer jag hellre någon med grått hår och mycket rutin.

Han menar dock att det finns risker i att sätta för stor tro till personer med många och långa år i branschen.

– Ponera att man har en administrativ tjänst på Socialförvaltningen och kräver att den sökande måste vara socionom. Att känna till verksamheten kan givetvis vara bra, men det finns inget som säger att en socionom skulle göra jobbet bättre än en rutinerad administratör med bakgrund inom en helt annan sektor. Det är lätt att som arbetsgivare stirra sig blind på sin egen verklighet.

Vid vissa tillfällen menar Thomas Bylund att det till och med kan vara en nackdel med branscherfarenhet.

– Jag brukar säga att okunskap är en tillgång. Många organisationer rullar på i samma hjulspår och gör som man alltid gjort. Att välja någon som är helt grön men visar stor potential – eller någon rutinerad från en helt annan bransch – kan skapa möjligheter. Med nya ögon kommer också förbättringsmöjligheter.

Finns det någon regel för när branscherfarenhet är ett måste?
– Generellt kan sägas att ju mer specialiserad en roll är, desto viktigare är det. Det finns dock inget som hindrar att du som kandidat kan växla bransch så länge expertisen bygger på likartade principer. Är du till exempel konstruktör och utvecklar maskiner inom massaindustrin, kan du säkerligen använda den expertisen inom en annan del av produktions- och industrisektorn.

Och när är den överskattad?
– Ofta i samband med säljyrken som rör produkter eller tjänster som de flesta känner till. Att sälja TV-apparater är ju till exempel inte rocket science. De flesta har ju en TV och har du ett visst teknikintresse så räcker ju det för att du ska kunna lära dig allt du behöver för att kunna hjälpa dina kunder.