Inspiration Du tog dig igenom hela rekryteringsprocessen galant och knep till slut jobbet. Nästa steg är att funka bra med kollegorna. Vi vet hur.

Nu är det dags för den första arbetsdagen med dina nya kollegor. Nervöst? Kolla igenom våra tips på hur du gör ett bra första intryck så behöver du inte oroa dig.1. Börja med att slappna av. Jobbet är ditt så uppenbarligen har du de kvaliteter som krävs. Och om du tror att du behöver kunna allt från och med din första sekund på nya arbetsplatsen – tänk om. Ingen förväntar sig att du ska kunna alla rutiner från början. 2. Det borde vara en självklarhet, men se till att komma i tid. Det är inte speciellt snyggt att börja med att trilla in på morgonmötet för sent, med stress-svettig överläpp och stirrig blick. Var där så långt innan att du inte hänger på låset men hinner ta det lugnt och andas och hälsa på dina nya kollegor innan arbetsdagen drar igång.3. Plugga på. Du gjorde säkerligen en del research innan jobbintervjun, men se till att fräscha upp kunskaperna innan det är dags att visa vad du går för på riktigt. Kolla också in konkurrenterna. I bästa fall kan du då hänga med i vad som händer direkt.4. Var flexibel. Att sätta sig vid skrivbordet och vägra hoppa in där det behövs är föga lyckat. Passa på att visa att du känner dig bekväm med att göra sådant som är helt obekant. Ett ypperligt tillfälle att visa på problemlösning och spontanitet.5. Erbjud din hjälp. Som ny kanske du hamnar i situationer där det plötsligt finns tid över. Fråga då kollegorna om de behöver hjälp. Vänta inte på att någon ska kommendera, visa  istället på egen initiativförmåga. Tjänster och gentjänster kan löna sig.6. Snacka inte skit. Att prata ner sin förra arbetsgivare är inte snyggt, hur dålig den än var.


7. Luncha med kollegorna. Det är runt matbordet ni lär känna varandra på riktigt. Vänta inte på att någon ska bjuda med dig, ta för dig så är du snart ett givet inslag vid lunchrundan.