Inspiration Är det bara att stämpla in och köra järnet? Nej, riktigt så enkelt är det inte att göra entré på arbetsmarknaden. Det finns en hel del du bör hålla koll på för att inte bli snuvad på lön eller rättigheter.

Nya människor, ny vardag och inte minst själva arbetsuppgifterna. Det är mycket att hålla reda på för någon som är färsk på arbetsmarknaden, menar Magnus Bergström. Han poängterar att det är viktigt att som du som rookie vågar fråga dig fram.

– Var inte rädd att fråga dina chefer om det finns frågetecken som behövs rätas ut- Alla har rätt till en öppen dialog, vilket också bidrar till en avslappnad relation till de överordnade.

1. Se till att tidigt vara ansluten till ett fackförbund
Ta reda på vilket fackförbund som är kollektivavtalsbärande för din arbetsplats. Det blir mycket enklare för dig som anställd att känna till reglerna för respektive arbetsplats, samt att det oftast finns lokala representanter på plats, vilka du kan fråga. Bra att veta är också att i vissa fackförbund måste du exempelvis ha varit medlem i tre månader för att vara berättigad juridisk hjälp.´

2. Gå med i A-kassan
Det är viktigt att som nyanställd säkra din inkomsttrygghet. Gå gärna med i A-kassan redan under studietiden då det är krav på att ha varit ansluten ett år innan du är berättigad ersättning.

3. Övertid måste vara godkänd av arbetsgivaren
Övertiden kan också förhandlas om till semester, men övertiden måste vara beordrad av arbetsgivaren. Annars är risken stor att du som arbetstagare har jobbat gratis på eget bevåg.

4. Traktamentet gäller bara utlägg som har med uppdraget att göra
Man kan få traktamente för resor i tjänst utanför den anställdas placeringsort. Om det tillkommer utlägg för mat och logi, se då till att spara alla kvitton och redovisa för arbetsgivaren. Skriv gärna på baksidan av kvittot i vilket sammanhang utlägget gjordes. Prata med ledningen redan innan resan för att säkerställa att utlägg betalas tillbaka.

5. Sjukanmälan 
Första dagen vid sjukdom kallas karensdag och innebär att ersättning uteblir för den anställda. De första 14 dagarna i en sjukdomsperiod betalar arbetsgivaren och därefter träder Försäkringskassan in. Här är det arbetsgivarens skyldighet att anmäla att den anställde är sjuk.
Kom också ihåg att efter den sjunde dagen som sjukanmäld måste du ha ett sjukintyg från läkaren att lämna till arbetsgivaren.