Fråga experten Eva Lindell och Hanna Bulldra ger råd till en läsare som funderar över om det är nödvändigt med personligt brev.

Fråga: Jag har flera gånger hört att det personliga brevet inte är så viktigt, medan andra säger att det är i det  personliga brevet som jag verkligen kan sälja in mig själv. Vad är det som gäller egentligen? Hur viktigt är det personliga brevet?

Svar från Eva Lindell är rekryteringskonsult på Dfind IT: En rekryterare tittar ofta på CV:t först och gör då en första avstämning kring kompetens och erfarenhet. I det personliga brevet har man möjlighet att beskriva att man är intresserad av tjänsten och varför. En arbetsgivare söker inte bara rätt kompetens och erfarenhet, ett intresse och engagemang för tjänsten är minst lika viktigt. Klokt är att också beskriva vad man kan bidra med på kort och lång sikt, koppla erfarenheter, kompetenser och personliga styrkor till vad som efterfrågas i annonsen.

Svar från Hanna Bulldra, rekryteringskonsult på Dfind Finance: Det personliga brevet är viktigt och det ska vara anpassat utifrån den specifika tjänsten. Det är viktigt att berätta varför just denna tjänst lockar dig, vad du har för erfarenheter och vad just du kan tillföra och bidra med om du blev erbjuden tjänsten.


Har du en fråga till våra experter?

Mejla gärna vår redaktion, skriv Fråga experten i ämnesraden. Du får självklart vara anonym.
» redaktionen@dagensmojligheter.se