Fråga experten Rekryteringskonsulten Thomas Bylund ger råd till en läsare som tycker att det är svårt att gå vidare i rekryteringsprocessen, trots bra matchning mot efterfrågad profil.

Fråga: Hur kan jag påverka min möjlighet att få ett jobb? Jag hittar ibland jobb med profiler som passar mig som handsken. Jag hör också när jag har första kontakten via telefon att jag har en intressant bakgrund. Men därefter hör jag inget mer. Snart 60 år, spelar det någon roll?

Svar från Thomas Bylund, rekryteringskonsult på Proffice i Karlstad:Hm, det här är ingen lätt fråga. När du pratar med rekryteraren i telefon så har hen inte hela bilden av dig och inte heller vilka andra kandidater som har sökt tjänsten, eller kommer att söka den. Det är alltid lätt att i ett samtal svara att kandidaten har en intressant bakgrund. I vissa fall kan det faktiskt vara så medan det i andra fall kan vara ett sätt att slippa svara att man är ointressant.

Mitt tips är att försöka beskriva mycket tydligt vad man kan bidra med i en organisation. Dvs försöka omsätta kompetensen till värdet av den samma. Vilken nytta och effekt man får med just dig i en organisation. Det är inte alltid lätt att utläsa det ur ett CV och då finns det risk att du blir bortvald för att dina kompetenser inte framgår.

Visst kan det vara så att åldern spelar in. Tyvärr finns det fortfarande arbetsgivare som tycker det är så kort tid kvar till pension. Men säg den 30-åring som stannar på ett jobb i mer än fem år.


 

Har du en fråga till våra experter?

Mejla gärna vår redaktion, skriv Fråga experten i ämnesraden. Du får självklart vara anonym.
» redaktionen@dagensmojligheter.se