Fråga experten Kan man bli för gammal för arbetsmarknaden? Det är en fråga som många funderar över. Två av våra experter, Hanna Bulldra och Carina Almquist, ger svar till en av våra läsare.

Fråga: Var går dagens övre svenska åldersgräns för att det ska vara någon idé att söka något jobb överhuvudtaget?

Svar från Hanna Bulldra rekryteringskonsult hos Dfind Finance: Hos oss är inte åldern avgörande. Vi arbetar utifrån kompetens och erfarenhet i våra processer såväl på rekryterings- som på konsultsidan. Vi får ofta frågan från kandidater om de är för gamla eller om det är någon idé att de söker då uppnått en viss ålder. Mitt svar blir alltid detsamma. Det har ingen betydelse om du är 35 eller 55 så länge du har den erfarenhet och personlighet som våra kunder efterfrågar.

Svar från Carina Almquist, rekryteringskonsult på Proffice: Det finns ingen övre åldersgräns för att söka jobb, det finns flera exempel på kompetenser som arbetar och är efterfrågade även efter pensionsålder. När  jag och mina kollegor rekryterar ser vi till kompetens och inte till ålder, det är en viktig aspekt för oss. Det man som arbetssökande ska tänka på är att jobbet ska matcha den kompetensen och erfarenheten som söks. I vissa rekryteringar söker man en mer gedigen bakgrund och erfarenhet medan i andra rekryteringar söker man en mer junior profil. Beskriv hur dina erfarenheter och kompetenser matchar in med det man söker i den specifika annonsen och be aldrig om ursäkt för din ålder!


Har du en fråga till våra experter?

Mejla gärna vår redaktion, skriv Fråga experten i ämnesraden. Du får självklart vara anonym.
» redaktionen@dagensmojligheter.se