Anställ olika genom oss

Genom projektet Enklare vägar till jobb hittar du kompententa personer med en sak gemensamt – de är alla olika.

Rekryterar du kopior av dig själv?

Det är vanligt att rekrytera någon som liknar dig själv. Det verkar helt enkelt vara ett bekvämare val, trots att du säkert vet att oliksinnade arbetsgrupper blir mer nytänkande, får ökad förståelse för andra och presterar bättre.

I initiativet Enklare vägar till jobb coachar Antenn, med stöd av Tillväxtverket, nyanlända ut i arbetslivet. Eftersom våra kandidater har imponerande meriter, men ännu inte blivit upptäckta på den svenska arbetsmarknaden, förbereder vi dem för jobbsökandet i tre steg. När du sedan anställer någon av dem förstärker du inte bara ditt företag eller organisation med kompetens och nya perspektiv, utan ger också en person utan kontaktnät en chans i det svenska arbetslivet. Med andra ord är mångfald gynnsamt – för alla.

Shahidul Islam

Civilingenjör inom kemi- och miljöteknik, doktorand i kemiteknik

Shahidul har doktorerat inom kemiteknik, är utbildad till civilingenjör inom kemi- och miljöteknik och har en kandidatexamen i kemiteknik. Förutom hans bakgrund som doktorand har han också jobbat som laboratorieingenjör, miljökonsult och processingenjör. Han har dessutom publicerat en bok och sex tidsskrifter. Som pereson är Shahidul är driven, nyfiken och full av energi.

Maja D Mijac

Civilingenjör inom kemi och kemiteknik

Tidigare har Maja jobbat med administration och kommunikation hos Savana Stockholm, som processingenjör hos DO Kompani i Makedonien och gjort praktik som produktionsassistent i Montenegro. Hon är utbildad som civilingenjör inom kemi och kemiteknik, och har dessutom pluggat svenska för ingenjörer och engelska. Majas största intressen är naturvetenskap, kemiteknik och kommunikation, och hennes dröm är att jobba med att förbättra människors hälsa. 

Mousa Abdulatif

Aluminiumsnickare

Mousa har jobbat på Edeby Musteri i Norrtälje, som aluminiumsnickare i Syrien och är van vid kundkontakt. Mousa har läst svenska som andra språk och har tidigare gått en två-årig turismutbildning. Han har lätt att lära, är händig, social och har bra sifferminne. 

Vill du anställa någon av deltagarna?

När du anställer genom oss hjälper du en person utan kontaktnät ut i det svenska arbetslivet. Dessutom tillför du kompetens och nya perspektiv till ditt företag. Gör en intresseanmälan